Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2016 11:22 - Лазаня Болонезе
Автор: topolino Категория: Рецепти   
Прочетен: 1014 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 07.12.2016 14:36


Има много видове и начини за приготвяне на лазаня.След многобройни опити и много съвети взети от италиански кулинарки ,ще се радвам да ви представя моята версия за перфектна лазаня Ще са ви необходимиimage кори за лазаня един пакет 250 гр.,100гр. настърган пармезан,250 гр. кайма,около 600мл. доматено пюре,около 700мл. бешамел,200 гр. моцарела за пица,1морков,1 глава кромид лук ,сол,риган,босилек и черен пипер на вкус.Нарежете зеленчуците на дребни кубчета imageзапържете зеленчуците в малко олио(може и зехтин)image Когато са добре задушени зеленчуците ,добавете каймата,imageзапържете и нея за кратко След това добавете и доматеното пюреimage и варете до готовност Добавете и подправкитеimage Така готовия сос наречен още сос Болонезе може да го използвате още и за спагети и различни видове паста.Да преминем и към сгобяването на самата лазаня.В тавичка най-отдолу сложете малко от соса,след това сложете ред кориimage след това бешамел,моцарела,кориimage Накрая се завършва с ред кори.Върху тях се залива с обилен слой бешамел imageИ най-накрая дойде ред да сложите и пармезана,върху слоя бешамел посипете обилно с пармезан imageПечете в загрята фурна на 200 градуса до готовност imageКогато е готова лазанята извадете от фурната и оставете да се охлади за 5-10 минутиimage



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 281510
Постинги: 129
Коментари: 22
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930