Постинг
07.12.2016 11:22 -
Лазаня Болонезе
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 1014 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 07.12.2016 14:36
Прочетен: 1014 Коментари: 0 Гласове:
-1
Последна промяна: 07.12.2016 14:36
Има много видове и начини за приготвяне на лазаня.След многобройни опити и много съвети взети от италиански кулинарки ,ще се радвам да ви представя моята версия за перфектна лазаня Ще са ви необходими кори за лазаня един пакет 250 гр.,100гр. настърган пармезан,250 гр. кайма,около 600мл. доматено пюре,около 700мл. бешамел,200 гр. моцарела за пица,1морков,1 глава кромид лук ,сол,риган,босилек и черен пипер на вкус.Нарежете зеленчуците на дребни кубчета запържете зеленчуците в малко олио(може и зехтин) Когато са добре задушени зеленчуците ,добавете каймата,запържете и нея за кратко След това добавете и доматеното пюре и варете до готовност Добавете и подправките Така готовия сос наречен още сос Болонезе може да го използвате още и за спагети и различни видове паста.Да преминем и към сгобяването на самата лазаня.В тавичка най-отдолу сложете малко от соса,след това сложете ред кори след това бешамел,моцарела,кори Накрая се завършва с ред кори.Върху тях се залива с обилен слой бешамел И най-накрая дойде ред да сложите и пармезана,върху слоя бешамел посипете обилно с пармезан Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност Когато е готова лазанята извадете от фурната и оставете да се охлади за 5-10 минути
Няма коментари