Постинг
13.12.2016 21:56 -
Лазаня с горски гъби
Всяка лазаня е невероятно вкусна ,днес приготвих една от най-ароматните в италянската кухня. Лазаня с микс от горски гъби. Необходимите продукти са:12 кори за лазаня,сос бешамел,600 грама горски гъби,50 мл.бяло вино,черен пипер,сол ,и 150 гр.пармезан,1 глава кромид лук,2 скиридки чесън,200 гр моцарела да пица.За бешамела ще са ви нужни 60гр.масло със стайна температура,1 литър прясно мляко,100 гр.брашно,индийско орехче и сол на вкус. В тиган сложете 3 с.л.олио и запържете лука и чесъна нарязани на дребно,добавете гъбите и задушете ,добавете виното и черния пипер и сол на вкус,когато махнете от котлона добавете и половината от пармезана. Приготвяне на бешамела:сложете в съд прясното мляко и го стоплете.В друг съд стопете маслото и сложете брашното ,запържете до златисто,махнете от огъня и с помощта на тел разбърквайте и добавяйте по малко от млякото,разбърквайте до хомогенна смес.Върнете на огъня и бъркайте до получаване на гъста и лъскава смес,накрая подправете със сол и индийско орехче.да сгробим лазанята-тай-отдолу сложете бешамел,ред кори,ред гъби и парчета моцарела,беша
мел и т.н.,завършваме с ред кори . Заливаме с останалия бешамел,след това посипете обилно с отаналия пармезан и сложете няколко гъбки за разкош.Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути.
мел и т.н.,завършваме с ред кори . Заливаме с останалия бешамел,след това посипете обилно с отаналия пармезан и сложете няколко гъбки за разкош.Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути.
Няма коментари