Постинг
14.12.2016 20:53 -
Бохча
Това пълнено хлебче наречено още с името Бохча идва от Банско и е невероятно вкусно,наситено с аромати и вкусове.Необходими продукти за 4 порции:2 средно големи питки,800 гр. пилешко месо,6-7 кисели крастевички,350 гр. стерилизирани печурки,200 мл.заквасена сметана,100гр.топено сирене,200гр.нарендан кашкавал,сол,кимион,черен пипер ,къри. В 3 с.л.зехтин задушете пилешкото месо нарязано на кубчета,когато е готово добавете и гъбите ,задушете за кратко и добавете и киселите крастевички и топеното сирене,нарязани на кубчета,добавете и заквасената сметана и подправките.Задушете за кратко и махнете от огъня.Издълбайте питките и напълнете с плънката,поръсете с кашкавала и малко топено сирене. Запечете на горен реотан за около 20-25 минути ,на 220 градуса.
Няма коментари