Постинг
16.12.2016 22:23 -
Празнична погача
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 1223 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 17.12.2016 16:05
Прочетен: 1223 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 17.12.2016 16:05
Тази пухкава празнична погача е подходяща за всички ваши празници и делници.Неустоимият вкус и аромат на прясно изпечена питка събира всички около масата,а вкусът ще плени и най-изисканите гости.Необходимите продукти са:850-900грама брашно, 3 яйца(един от жълтъците оставете за намазване)250 мл.прясно мляко,200 гр. Кисело мляко,42 грама прясна мая,1с.л.сол,1ч.л.захар.ч,60 грама масло на стайна температура.В купа пресейте брашното,добавете разтворената мая в хладкото мляко,солта ,захарта,киселото мляко и маслото нарязано на малки кубчета. Омесете меко тесто .Оставете да втаса за около час. Оформете погачата и още един път я оставете да втаса.Намажете с разбит жълтък с малко прясно мляко,поръсете със семена. Печете в загрята фурна на 180 градуса,до готовност. Извадете погачата и я намажете с масло,покрийте с кърпа.
Няма коментари