Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2016 01:21 - Домашно точена баклава
Автор: topolino Категория: Рецепти   
Прочетен: 1581 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.12.2016 01:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageНяма по-вкусна баклава от домашно приготвена.Тази е една експлозия от ориенталски аромати,сочна и топяща се. Необходими продукти:image1 яйце,100 мл.кисело мляко,100 мл.прясно мляко,100 мл.олио,400 грама брашно(може да поеме и малко повече,за меко нелепнещо тесто. За плънка:400 гр. смлени орехи,канела.image За сиропа:4ч.ч. вода,5ч.ч. захар и 2 с.л. пресно изцеден лимонов сок,1 ванилия. imageЗа заливане 300 грама разтопено масло. За разточване царевично нишесте.Приготвянето започнете със сиропа -варете около 20 минути. Оставете да се охлади. В робот сложете всички продукти освен брашнотоimage.Брашното добавяйте постепенно до направата на меко тесто. Измесете хубаво. Разделете на 40 еднакви топчета.image Намажете тава с диаметър 32 см. Вземете едно топче и го разточете с помощта на нишестетоimage,разточете с диаметър около 15см.image Така една върху друга наредете 5 кориimage,слагайте нишесте между всяка кора. Така тези 5 кори ги разточете на една с диаметъра на таватаimage,поръсете обилно с орехи и канела.image Направете така със всички топчета. Върху последната кора не поръсвайте с ядки. Разрежете баклавата първо на  4image ,после на 8image и после на ромбове.image Разтопете маслото и полейте всички разрези на баклавата.image Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до златисто.image Залейте топлата баклава със студен сироп.image Оставете да престои поне 24 часа.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 281459
Постинги: 129
Коментари: 22
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930