Постинг
30.12.2016 23:13 -
Мераклийски сарми
Нарекох тези сарми така,защото в къщи всеки път се казва ,може ли да направим от онези сарми ,където ги ядем и приготвяме с много мерак. Необходими продукти:500 грама свинско месо,500 грама телешко месо,500 грама пилешко месо,4 дафинови листа,3 зърна бахар,1 ч.л.черен и 1с.л.червен пипер,100мл. зехтин(олио) и една голяма кисела зелка. Разделете листата на зелката и премахнете дебелата част на листата. В купичка смесете зехтина ,черния и червения пипер. Нарежете 3-те вида меса на не много големи пържолки. На дъното на глиненото гърне нарежете дебелата част на листата,сложете дафиновия лист и бахара.Вземете лист кисело зеле в него сложете пържолка и намажете със червения сос. Завийте стегнати сарми, на първия ред наредете телешките сарми,на втория ред свински сармички и най-накрая пилешките. Залейте с 50 мл.вода и 100 мл. зелев сок. Покрийте с цели листа похрупете гърнето и сложете във фурната. Включете на 200 градуса и оставете за 2 часа.
Няма коментари