Постинг
31.12.2016 00:00 -
Свинско сушено филе
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 2369 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 31.12.2016 11:39
Прочетен: 2369 Коментари: 0 Гласове:
5
Последна промяна: 31.12.2016 11:39
Ето и една сполучлива рецепта за сушено свинско филе. Понеже живея на място на което влажността е много висока имах доста неуспешни опити за сушене,докато не пробвах в хладилник. След три седмици ще имате така желаното и добре сухо филе. Необходими са ви само: снинско бон филе,едра морска сол и подправки по ваш вкус,в случая аз използвах кимион,чубрика и червен пипер. Измийте добре месото и го нарежете на около 4 пръста широко и 3 пръста високо. Подсушете добре,сложете в дълбока кутия и посипете обилно със сол от всички страни. Затворете добре кутията и оставете в хладилник за 48 часа. Извадете от солта и измийте със студена вода. Върнете месото в кутията.Напълнете кутията отново със студена вода и оставете месото за 12 часа във хладилника. Извадете и измийте отново и подсушете много добре подсушете. Натрийте много добре с подправки. Завийте стегнато в парче памучен плат. Сложете на решетката в хладилника и периодично обръщайте филетата. След 3-4 седмици вкусните филета ще са готови.
Няма коментари