Постинг
04.01.2017 13:01 -
Тиквен кейк с рикота и фурми
Сладкиша е за всички любители на тиквата. Ароматът на печена тиква и ванилия ще се разнесе в цялата къща. Необходимите продукти: 0.500кг. печена тиква(може и варено ,но с печена е по-ароматен),0.500кг.рикота(може да я замените и с извара),4 яйца,1ч.ч. захар,2 ванилии,50гр. масло на стайна температура,1ч.ч. брашно,1ч.ч. грис,1 пакетче бакпулвер ,100 грама фурми и 3 с.л. мед. Пасирайте тиквата,добавете рикотата и ванилията и разбъркайте добре. Добавете разбитите на пяна яйца със захарта,разтопеното масло и разбъркайте до усвояването им. Прибавете брашното и бакпулвера и гриса. Разбъркайте отново много добре,трябва да се получи еднородна гъста смес. Изсипете сместа във форма за печене. Отгоре наредете фурмите. Печете на 175 градуса за около 1 час или до готовност.Когато се поохлади извадете от формата и се намазва с мед.
Няма коментари