Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2017 21:59 - Пълнена питка от южна италия
Автор: topolino Категория: Рецепти   
Прочетен: 1682 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 10.01.2017 19:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Като истински привърженик на италиянската кухня и най-вече тази от южна италия,доближаваща се до някъде с нашата,приех предизвикателството да направя пълнена питка. Наситена на аромати и пълна със зеленчуци,тази питка е подходяща както да обяд,така и за вечеря. Необходимите продукти саimage: 500гр брашно(в този случай е за пица)1 ч.л. сол,2 с.л .зехтин(олио),25 гр. прясна мая . За плънката-2 големи глави кромид лук,50 мл. зехтин,1 голяма скилидка чесън,2 рибки аншоа(може и без тях),50 гр. каперси,250 гр. кремвирши,3 средно големи пресни домати,200 гр нарязани на дребно черни маслини и 100 грама пармезан(може и обикновен кашкавал). imageИзмесете меко тесто. Оставете са почине за около половин час. В зехтина запържете нарязания на дребно чесънimage и кромид. imageПрибавете нарязаните на кубчета домати,imageкаперсите и ашугите. imageЗапържете за кратко. Прибавете и кремвиршите,разбъркайте още няколко пъти,осолете.image Разделете на две части тестото ,като едната е по голяма от другата. imageНамажете тавичка със зехтин. Разточете по -голямата кора,разточете на кора по-голяма от тавичката. imageНапълнете с плънкатаimage ипоръсете с кашкавал/пармезан/,image  покрийте с втората кора,като я разточите с диаметър на тавичката.image Прехлупете с по-голямата кораimage и печете на 200 градуса до готовностimage. Напръскайте с вода и задушете за кратко.imageimage



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krassko - Страхотно
09.01.2017 23:25
Сигурно е много вкусно.
Но какви са тези ашуги. Такова животно няма.
Сигурно е аншуа.
цитирай
2. topolino - Грешката е поправена, да аншоа е, не ...
10.01.2017 19:29
Грешката е поправена,да аншоа е ,не съм превела просто думичката от италиянски. Да наистина е много вкусна,ноправих и бг вариант без аншоа ,каперси ,замених пармезана с кашканал и добавих малко босилек и малко лют червен пипер.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 280652
Постинги: 129
Коментари: 22
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930