Постинг
08.01.2017 21:59 -
Пълнена питка от южна италия
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 1682 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 10.01.2017 19:24
Прочетен: 1682 Коментари: 2 Гласове:
3
Последна промяна: 10.01.2017 19:24
Като истински привърженик на италиянската кухня и най-вече тази от южна италия,доближаваща се до някъде с нашата,приех предизвикателството да направя пълнена питка. Наситена на аромати и пълна със зеленчуци,тази питка е подходяща както да обяд,така и за вечеря. Необходимите продукти са: 500гр брашно(в този случай е за пица)1 ч.л. сол,2 с.л .зехтин(олио),25 гр. прясна мая . За плънката-2 големи глави кромид лук,50 мл. зехтин,1 голяма скилидка чесън,2 рибки аншоа(може и без тях),50 гр. каперси,250 гр. кремвирши,3 средно големи пресни домати,200 гр нарязани на дребно черни маслини и 100 грама пармезан(може и обикновен кашкавал). Измесете меко тесто. Оставете са почине за около половин час. В зехтина запържете нарязания на дребно чесън и кромид. Прибавете нарязаните на кубчета домати,каперсите и ашугите. Запържете за кратко. Прибавете и кремвиршите,разбъркайте още няколко пъти,осолете. Разделете на две части тестото ,като едната е по голяма от другата. Намажете тавичка със зехтин. Разточете по -голямата кора,разточете на кора по-голяма от тавичката. Напълнете с плънката ипоръсете с кашкавал/пармезан/, покрийте с втората кора,като я разточите с диаметър на тавичката. Прехлупете с по-голямата кора и печете на 200 градуса до готовност. Напръскайте с вода и задушете за кратко.
Сигурно е много вкусно.
Но какви са тези ашуги. Такова животно няма.
Сигурно е аншуа.
цитирайНо какви са тези ашуги. Такова животно няма.
Сигурно е аншуа.
Грешката е поправена,да аншоа е ,не съм превела просто думичката от италиянски. Да наистина е много вкусна,ноправих и бг вариант без аншоа ,каперси ,замених пармезана с кашканал и добавих малко босилек и малко лют червен пипер.
цитирай