Постинг
15.01.2017 10:13 -
Сицилиански "картофени кюфтета"
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 1111 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 15.01.2017 10:15
Прочетен: 1111 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 15.01.2017 10:15
За 18-20 броя са ви необходими :600 грама сварени и пюрирани картофи,300 грама брашно,6 ч.л. бакпулвер,сол на вкус,6 с.л. пармезан(може да се замени с кашкавал),шунка или салам +кубчета кашкавал за плънка(месото в плънката е по ваш избор). Олио или зехтин. В подходяща купа сложете картофите и ги направите на пюре. Добавете солта,пармезана,бакпулвера и брашното. Омесете всички продукти на меко и еластично тесто.(ако е прекалено меко добавете още малко брашно,всичко зависи от сорта картофи) ,разделете тестото на 2 части. На набрашнен плот разточете кора . С кръгла формичка (чаша) изрежете кръгчета. Върху половината от тях сложете малки парчета салам и кашкавал. С друг кръг се покрива и се запечатва на ръбовете. В случая за по здравословно са наредени в тава поръсени с малко зехтин и печени във загрята фурна на 200 градуса за около 15-20 минути,като са обръщани по време на печене. Може и да ги изпържите в масло+олио за по 3-4 минути от всяка страна,след това оставете на кухненска хартия да се изцеди мазнината.
За първи път Армения и Азербайджан реших...
СЕРИОЗЕН ПОВОД ЗА РАЗМИСЛЯНЕ НА ТРЪМПИНИ...
Окончателно, копейки, окончателно:)
СЕРИОЗЕН ПОВОД ЗА РАЗМИСЛЯНЕ НА ТРЪМПИНИ...
Окончателно, копейки, окончателно:)
Няма коментари