Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2017 01:06 - Торта Бианка неве
Автор: topolino Категория: Рецепти   
Прочетен: 1047 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.01.2017 01:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageТази торта наречена с това подходящо за сезона име,е много вкусна,топящи се  блатове в комбинацията с лимоновия крем... И така ще са ви необходими за блатовете:image10с.л. прясно мляко,10 с.л.захар,10 с.л. олио,2 яйца,1 амонячна сода,1 щипка сол и 600-700 грама брашно(може и по-малко зависи от брашното). За крема:1 л. прясно мляко,8с.л. брашно,сока от половин пресен лимон,6с.л. захар,200грама масло,2 ванилии и кората от един лимон. Започнете с блатовете. В голяма купа изсипете  половината пресято брашно,прясното мляко,захарта,щипката сол,амонячната сода,олиото и яйцата.image Започнете да разбърквате с дървена лъжица дослагвайте брашно,и когато ви стане трудно с лъжицата продължете с ръце. Измесете меко и нелепнещо тесто.image Разделете го на 4 еднакви топки(320-330 грама)image. Вземете тавата на фурната и я обърнете обратно,постелете хартия за печене. Разточете правоъгълни кориimage,колкото тавата,печете в предварително загрята на 160 градуса фурна.image Оставете да се охладят. Започнете да приготвяте крема:imageВ тенджера сипете околоimage 700 мл. прясно мляко,лимонената кора,захарта,ванилиите и лимоновия сок. В купичка разбийте брашното и останалото мляко,да стане гладка каша. Прибавете и него към незаврялото прясно мляко. Бъркайте докато не получите градък гъст кремimage. Махнете от огъня и почнете да добавяте малки кубчета маслоimage,крема трябва да поеме цялото масло. Време е за най-лесната част-сглобяването на тортата-редите блат,кремimage и така до краяimage. Върху последния блат не се слага крем,трябва да го разпределите между останалите блатове. Оставете да престои така поне 12 часа. Оформете красива правоъгълна тортаimage (отрежете всички неравности по края) поръсете с пудра захар.imageimageimage



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 281653
Постинги: 129
Коментари: 22
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930