Постинг
17.01.2017 01:06 -
Торта Бианка неве
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 1047 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 17.01.2017 01:16
Прочетен: 1047 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 17.01.2017 01:16
Тази торта наречена с това подходящо за сезона име,е много вкусна,топящи се блатове в комбинацията с лимоновия крем... И така ще са ви необходими за блатовете:10с.л. прясно мляко,10 с.л.захар,10 с.л. олио,2 яйца,1 амонячна сода,1 щипка сол и 600-700 грама брашно(може и по-малко зависи от брашното). За крема:1 л. прясно мляко,8с.л. брашно,сока от половин пресен лимон,6с.л. захар,200грама масло,2 ванилии и кората от един лимон. Започнете с блатовете. В голяма купа изсипете половината пресято брашно,прясното мляко,захарта,щипката сол,амонячната сода,олиото и яйцата. Започнете да разбърквате с дървена лъжица дослагвайте брашно,и когато ви стане трудно с лъжицата продължете с ръце. Измесете меко и нелепнещо тесто. Разделете го на 4 еднакви топки(320-330 грама). Вземете тавата на фурната и я обърнете обратно,постелете хартия за печене. Разточете правоъгълни кори,колкото тавата,печете в предварително загрята на 160 градуса фурна. Оставете да се охладят. Започнете да приготвяте крема:В тенджера сипете около 700 мл. прясно мляко,лимонената кора,захарта,ванилиите и лимоновия сок. В купичка разбийте брашното и останалото мляко,да стане гладка каша. Прибавете и него към незаврялото прясно мляко. Бъркайте докато не получите градък гъст крем. Махнете от огъня и почнете да добавяте малки кубчета масло,крема трябва да поеме цялото масло. Време е за най-лесната част-сглобяването на тортата-редите блат,крем и така до края. Върху последния блат не се слага крем,трябва да го разпределите между останалите блатове. Оставете да престои така поне 12 часа. Оформете красива правоъгълна торта (отрежете всички неравности по края) поръсете с пудра захар.
Няма коментари