Постинг
20.01.2017 11:18 -
Кебап със свинско месо
Необходими продукти: 700-800 грама свинско месо, 100 мл. олио,3глави кромид лук ,300 грама гъби,1 с.л. червен пипер,1с.л. брашно,100мл. студена вода за разтваряне на брашното,сол на вкус,черен пипер и чубрица,1 дафинов лист. Нарежете месото на хапки ,поръсете със сол и черен пипер. Сложете мазнината в дълбок съд ,добавете месото и пържете до зачервяване. Нарежете на дребно чушките и морковите ,добавете и тях към зачервеното месо. Запържете. Към месото и лука добавете гъбите и червения пипер,чубрицата.Сипва се топла вода ,колкото да покрие месото и зеленчуците. Когато ястието е готово се добавя брашното,което е разтворено в 100 мл. студена вода. Изсипете при месото и варете още 7-8 минути . Поднесете с нарязан на дребно магданоз.
За ориза:800мл. подсолена вода,30 мл. Олио,300 грама добре измит ориз,3-4 зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Сложете в тенджера водата,олиото,черния пипер и дафиновия лист. Когато водата заври добавите измития ориз,разбъркайте и оставете да заври отново. Захлупете и останете на бавен огън за 10-12 минути.
За ориза:800мл. подсолена вода,30 мл. Олио,300 грама добре измит ориз,3-4 зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Сложете в тенджера водата,олиото,черния пипер и дафиновия лист. Когато водата заври добавите измития ориз,разбъркайте и оставете да заври отново. Захлупете и останете на бавен огън за 10-12 минути.
Няма коментари