Постинг
10.02.2017 00:12 -
Плодова пита
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 2560 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 11.02.2017 09:52
Прочетен: 2560 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 11.02.2017 09:52
Невероятно вкусна,лека плодова пита. Необходими продукти за блата:5 яйца,5с.л. захар,5с.л. брашно,1 пакетче бакпулвер. Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците с половината захар на много твърд сняг. В друга купа разбийте жълтъците с останалата захар до побеляване. Към жълтъците постепенно добавяйте брашното с добавения бакпулвер и белтъците,редувайте и разбърквайте с помощта на шпатула,до гладка и еднородна смес. Внимавайте да не спадне обема на тестото. Печете до готовност в предварително загрята фурна на 175 градуса. Оставете да се охлади.
За крема:1 литър прясно мляко,400 грама захар,180 грама брашно,200 грама краве масло и 50 грама нишесте ванилия. Разбийте брашното и нишестето с помощта на хладка вода. Когато кипне млякото изсипете сместа притоплено с малко от топлото мляко. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване. Свалете от огъня и постепенно прибавяте маслото. Бъркайте да се усвои маслото и да не хване коричка. Оставете да се охлади.
За сиропа:2ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода. Кипва се и се вари 5 минути. Оставя се да охлади.
Плодово желе:500 мл.плодов сироп и 20 грама желатин.
Сглобяване на тортата:блата се разрязва на 2 части- започваме с блат,сиропираме,слагаме крем. 2ред-бишкоти,сироп,крем и резанчета банан. 3 ред-блат,сироп,крем,измазваме тортата с крем. Върху крема се нареждат плодове-банани,киви,ягоди,портокали,ябълки. Заливат се с плодовия желатин. Оставя се да престои в хладилник за 24 часа да стегне добре.
* продуктите за тази торта са двойни и от нея излизат около 20-24 парчета.
За крема:1 литър прясно мляко,400 грама захар,180 грама брашно,200 грама краве масло и 50 грама нишесте ванилия. Разбийте брашното и нишестето с помощта на хладка вода. Когато кипне млякото изсипете сместа притоплено с малко от топлото мляко. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване. Свалете от огъня и постепенно прибавяте маслото. Бъркайте да се усвои маслото и да не хване коричка. Оставете да се охлади.
За сиропа:2ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода. Кипва се и се вари 5 минути. Оставя се да охлади.
Плодово желе:500 мл.плодов сироп и 20 грама желатин.
Сглобяване на тортата:блата се разрязва на 2 части- започваме с блат,сиропираме,слагаме крем. 2ред-бишкоти,сироп,крем и резанчета банан. 3 ред-блат,сироп,крем,измазваме тортата с крем. Върху крема се нареждат плодове-банани,киви,ягоди,портокали,ябълки. Заливат се с плодовия желатин. Оставя се да престои в хладилник за 24 часа да стегне добре.
* продуктите за тази торта са двойни и от нея излизат около 20-24 парчета.
Няма коментари