Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2017 08:53 - Френска селска торта
Автор: topolino Категория: Рецепти   
Прочетен: 3888 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageНеобходими продукти:image
За блата:1 яйце,200 мл. прясно мляко,150 грама захар,2с.л. течен мед,2ч.л. сода,50 гпама стопено масло,400 грама брашно.
За крема:image1 килограм цедено кисело мляко,1/2 ч.ч. захар,2с.л. лимонов сок,кората от 1 лимон,100 мл. сладкарска сметана и 2 ванилии.
За декориране/сглобяване:1 бурканче сладко ,200 грама белени бадеми или орехи.
Приготвяне на блата:Разбийте яйцето и захартаimage,след това бавно добавете прясното мляко,меда,содата и стопеното и охладено маслоimage. Прехвърлете сместа в тенджера и варете на бавен огънimage,като непрекъснато разбърквате 25-30минути,докато добие карамелен цвят. Свалете от котлона и изсипете брашното,разбъркайте с лъжица докато стане тесто,прехвърлете върху набрашнен плод. Измесете леко ,до меко тесто,оформете топкаimage. Разделете на 8 равни топки по около 110 грама всяка. Трябват ви 6 блата,останалите 2 топчета направете на медини бисквити или резервни блатове. Разточете всяка топка на блат с диаметър 27-28 см.image Кръга тря0ва да е тънък почти прозрачен. Тестото е много гъвкаво и еластично,благодарение на меда. Прехвърлете в подходяща тава покрита с хартия за печене и печете 3-4 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса фурна. Оставете блатовете да се охладят добре,след което сложете ринг с диаметър 25 см,натиснете леко и изрежете точен кръг.image Помогнете си с нож,ако е необходимо.
Приготвяне на крема: разбийте цеденото кисело мляко със захарта. Добавете лимонената кора и лимоновия сок.image Разбийте сметаната много добре. imageПрибавете я бавно към млякото с помощта на шпатула.image Най-накрая прибавете и ванилията. Ядките запечете на 200 градуса за 5 минути. Охладете  запечените ядки в блендер.
Сглобяване на тортата: Върху блата слагаме от млечната смес,сладкоimage  и пак блат ,и така докраяimage. Измазваме много добре тортата от всички страни с крем.image Поръсваме обилно с ядки. imageПрестоява няколко часа в хладилник,най-добре 24 часа.imageimageimage



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 280451
Постинги: 129
Коментари: 22
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930