Постинг
14.02.2017 10:07 -
Шоколадово-канелена торта
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 888 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 01.03.2017 00:37
Прочетен: 888 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 01.03.2017 00:37
Тази торта ме връща в детството. Моята майка правеше подобни торти с много домашен крем и много меки и ароматни блатове. Необходими продукти за първия блат :6 яйца,150 грама захар,120 грама брашно,1 пакетче бакпулвер и кората на 1 лимон. Разбъркваме яйцата със захарта,добавяме лимонената кора,и бакпулвера с брашното. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Изсипете сместа в много добре намаслена тавичка и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност. За втория брат са ви необходими почти същите продукти:6 яйца,150 грама захар,120 грама брашно,1 пърна чаена лъжица канела(ако обичате може да прибавите още малко)кората на лимон и 1 пакетче бакпулвер. Разбъркайте и изпечете по същия начин както първия блат. Оставете да се охладят много добре и разрежете всеки блат на 2 . Трябва да получите 4 еднакви платки.
За крема:1 литър прясно мляко,300 грама захар,4 яйца и 4 с.л. брашно,3 с.л. нутела и 50 грама масло. Сложете млякото със захарта да се вари на котлона . Разбийте с миксер яйцата и брашното,прибавяйте по малко мляко. Когато млякото кипне изсипете яйчената смес,бъркайте до леко сгъстяване(крема трябва да е по рядък,защото няма сироп). Отдръпнете от котлона и прибавете маслото,бъркайте до пълното усвояване. Добавете и нутелата. Разбъркайте до получаване на гладък шоколадов крем.
За украсата на тортата ви трябват сурови бадеми,около 200 грама орехи ,1 доза шоколадови бисквити нутелоти, 3 банана,500 грама маскарпоне и още 2 с.л. нутела. Смесете маскарпонето и нутелата,направете крем.
За Нутелотите са ви необходими:180 грама нутела,135 грама пресято брашно и 1 яйце. Разбъркайте яйцето и шоколада и добавете брашното. Измесете тесто и оставете за час в хладилник. Загрейте фурната на 175 градуса. В тава направете малки топчета и в средата на всяко сложете бадем. Печете за 8-10 минути.
Сглобяване на тортата: Намажете малко от крема в средата на подноса,поставете първия блат,намажете обилно с още топлия крем,нарежете банани на кръгчета,пак блат и така до края. Върху последния блат сложете 8 с.л. прясно мляко.Измажете тортата с останалия крем. Оставете в хладилник за около час. Извадете от храдилника и с помощта на пош направете малки розички от крем маскарпоне,като преди това разпределите бисквитките, измажете тортата с останалия крем маскарпоне. Във всяка розичка поставете по един бадем. Орехите нарязани на едро се поръсват по стената на цялата торта. Така готовата торта престоява в хладилник преди консумация нясолко часа,най-добре е една нощ.
За крема:1 литър прясно мляко,300 грама захар,4 яйца и 4 с.л. брашно,3 с.л. нутела и 50 грама масло. Сложете млякото със захарта да се вари на котлона . Разбийте с миксер яйцата и брашното,прибавяйте по малко мляко. Когато млякото кипне изсипете яйчената смес,бъркайте до леко сгъстяване(крема трябва да е по рядък,защото няма сироп). Отдръпнете от котлона и прибавете маслото,бъркайте до пълното усвояване. Добавете и нутелата. Разбъркайте до получаване на гладък шоколадов крем.
За украсата на тортата ви трябват сурови бадеми,около 200 грама орехи ,1 доза шоколадови бисквити нутелоти, 3 банана,500 грама маскарпоне и още 2 с.л. нутела. Смесете маскарпонето и нутелата,направете крем.
За Нутелотите са ви необходими:180 грама нутела,135 грама пресято брашно и 1 яйце. Разбъркайте яйцето и шоколада и добавете брашното. Измесете тесто и оставете за час в хладилник. Загрейте фурната на 175 градуса. В тава направете малки топчета и в средата на всяко сложете бадем. Печете за 8-10 минути.
Сглобяване на тортата: Намажете малко от крема в средата на подноса,поставете първия блат,намажете обилно с още топлия крем,нарежете банани на кръгчета,пак блат и така до края. Върху последния блат сложете 8 с.л. прясно мляко.Измажете тортата с останалия крем. Оставете в хладилник за около час. Извадете от храдилника и с помощта на пош направете малки розички от крем маскарпоне,като преди това разпределите бисквитките, измажете тортата с останалия крем маскарпоне. Във всяка розичка поставете по един бадем. Орехите нарязани на едро се поръсват по стената на цялата торта. Така готовата торта престоява в хладилник преди консумация нясолко часа,най-добре е една нощ.
Няма коментари