Постинг
25.02.2017 06:21 -
Пълнозърнест домашен хляб
Необходими са ви:1 ч.ч. бяло брашно,1 ч.ч. пълнозърнесто финно брашно от твърда пшеница,1 1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно от мека пшеница,25 грама прясна мая,1 ч.ч. прясно мляко,1ч.л. сол,1/2 ч.л. захар,3 с.л. кисело мляко,1 яйце.() Измесете гладко и меко тесто,като медите продължително време(минимум 10 минути,може да използвате и домашна хлебопекарна или кухненски робот). Оформете кръгла питка и поставете в дълбок съд покрит с хартия за печене на дъното. Поръсете питката с брашно,покрийте с кърпа и оставете на топло да удвои обема си. Направете кръст в средата с помощта на остър нож и поставете по малко масло в разреза. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса,след 10 минути намалете фурната на 180 градуса. Печете до готовност.
Няма коментари