Постинг
28.02.2017 11:22 -
Патладжан с доматен сос
Необходими продукти за патладжана:4 малки патладжана,сол,брашно,олио ,кухненска хартия и една купичка вода.
За доматения сос:1 кг консервирани домати на кубчета със зеленчуци(домати на кубчета,кромид лук,стрък целина и босилек),няколко лъжици олио и 3-4скилидки чесън,сол и черен пипер на вкус.
Нарежете патладжаните на филии с дебелина 1 см. Посолете и оставете да престоят така 15-20 минути. Измийте и подсушете с домакинска хартия. Сложете на котлона да загрее олио в което ще пържите патладжаните. Всяко подсушено кръгче се овалва в брашно,след което се потапя за секунда във водата(отцежда се,да спре да капе вода) и се пуска във врящото олио. Изпържените патладжани се изваждат на домакинска хартия.
В тенджерка се слага олиото ,в което се запържва нарязания на лентички чесън за кратко. Добавете доматите и сгъстете на бавен огън. Посолете със сол и добавете черния пипер.
Поднесете подредените патладжани,поляти с доматения сос и поръсени с дребно нарязан магданоз.
За доматения сос:1 кг консервирани домати на кубчета със зеленчуци(домати на кубчета,кромид лук,стрък целина и босилек),няколко лъжици олио и 3-4скилидки чесън,сол и черен пипер на вкус.
Нарежете патладжаните на филии с дебелина 1 см. Посолете и оставете да престоят така 15-20 минути. Измийте и подсушете с домакинска хартия. Сложете на котлона да загрее олио в което ще пържите патладжаните. Всяко подсушено кръгче се овалва в брашно,след което се потапя за секунда във водата(отцежда се,да спре да капе вода) и се пуска във врящото олио. Изпържените патладжани се изваждат на домакинска хартия.
В тенджерка се слага олиото ,в което се запържва нарязания на лентички чесън за кратко. Добавете доматите и сгъстете на бавен огън. Посолете със сол и добавете черния пипер.
Поднесете подредените патладжани,поляти с доматения сос и поръсени с дребно нарязан магданоз.