Постинг
17.03.2017 12:07 -
Кавказки плоски питки
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 1495 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 18.03.2017 23:37
Прочетен: 1495 Коментари: 0 Гласове:
5
Последна промяна: 18.03.2017 23:37
Необходими са ви:500 грама брашно,14 грама суха мая,170 мл. вода,170мл.хладко прясно мляко,4 с.л. олио,1 ч.л. сол,сусам за поръсване ,жълтък за намазване и олио за подмазване на тавичката.
Пресийте брашното ,направете кладенче в средата и в него добавете маята,солта и половината олио . Дамесете постепенно гладко и еластично тесто,като доливате по малко от млакото и водата. Прехвърлете в намазана купа с олио ,покрийте с кърпа и оставете да втаса. След това измесете с останалото олио и измесете. Разделете тестото на две топки, разточете на питки,направете разрези по средата на питките. Прехвърлете в постлана с хартия за печене тава и наредите питките. Намажете с олио и оставете да втасат отново покрити с кърпа. Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам. Пъхнете кавказките питки и печете до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса. Извадете от фурната и покрийте с кърпа.
Пресийте брашното ,направете кладенче в средата и в него добавете маята,солта и половината олио . Дамесете постепенно гладко и еластично тесто,като доливате по малко от млакото и водата. Прехвърлете в намазана купа с олио ,покрийте с кърпа и оставете да втаса. След това измесете с останалото олио и измесете. Разделете тестото на две топки, разточете на питки,направете разрези по средата на питките. Прехвърлете в постлана с хартия за печене тава и наредите питките. Намажете с олио и оставете да втасат отново покрити с кърпа. Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам. Пъхнете кавказките питки и печете до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса. Извадете от фурната и покрийте с кърпа.
Няма коментари