Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03 21:21 - Домашен козунак с ракия
Автор: topolino Категория: Рецепти   
Прочетен: 8632 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 20.03 05:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageЗа направата на добър и сполучлив козунак са ви необходими много топла стая, хубаво брашно,много месене и тайната съставка ракията ,която прави конците в козунака.
Необходими са виimage:1 кг брашно за козунаци +още 250-300 грама за доизмесване,200 мл. Топло мляко,300 мл. мазнина(олио,масло,мас,равни количества),12 грама суха мая,3 ванилии,5 яйца,2 с.л. ракия,кората на 1 лимон,350 гр захар.
За маята-100 мл. топла вода,1с.л. захар и 1с.л. брашно.
Започнете с втасването на маята-в 100 мл. топла вода разтворете маята,захар и брашно по 1с.л. imageОставете да втасаimage необходими са и 10-тина минути.
Разбийте яйцата със захарта,ванилията,мазнината и млякото с тел или миксер.image Пресейте брашното 2 пъти в тава,добавете втасалата мая и яйчената смес. imageЗамесвате тестото и месите най-малко 10 минути(аз използвах робот)  Ако използвате и вие робот извадете тестото и добавете 1 с.л. ракия и продължете да месите.image Оставете да втаса на топло около 1 час,докато си удвои обема.image Измесете отново много добре и добавете лимонената кора настъргана и втората лъжица ракия.image Оставете отново да втаса . Измесете отново и го разделете на  6 равни части. imageНаправете на дълги фитили  в средата на всеки от фитилите добавете стафидиimage напоени с ром или течен шоколадimage. Сплетете фитилите на плитки по 3 броя. Сложете в подходяща тавичка покрита с хартия за печене.image Намажете с разбит жълтъкimage с 2 с.л. олио и поръсете обилно със захар. imageОставете да втаса отново докато утрои обема си. Печете в незагрята фурна на 150 градуса до готовност.imageimageimageimageimage Извадете и покрийте с кърпа.



Гласувай:
5
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. redabyss - Ти си факир!Всеки път, когато по...
19.03 21:46
Ти си факир!Всеки път,когато погледна в блога ти,недоумявам как ти се отдават тези неща.
Поздрави.
цитирай
2. topolino - Благодаря 😚
10.05 14:43
Благодаря 😚
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 83402
Постинги: 119
Коментари: 22
Гласове: 183
Архив
Календар
«  Октомври, 2017  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031