Постинг
29.03.2017 23:30 -
Класическа фокача
Необходими са ви :350 грама брашно,20 грама прясна мая,4 с.л. зехтин,160-170 мл. топла вода и 1ч.л. сол.
От изброените продукти омесете меко тесто,като 2 с.л. зехтин ги добавите накрая.
Оставете да втаса тестото на стаина температура около 2 часа. Трябва да утрои обема си.
Разтелете тестото в добре намазана със зехтин тава. Поръсете със едра сол и намажете със зехтин.
Печете в предварително загрята фурна на 200 гродуса за около 25 минути.
От изброените продукти омесете меко тесто,като 2 с.л. зехтин ги добавите накрая.
Оставете да втаса тестото на стаина температура около 2 часа. Трябва да утрои обема си.
Разтелете тестото в добре намазана със зехтин тава. Поръсете със едра сол и намажете със зехтин.
Печете в предварително загрята фурна на 200 гродуса за около 25 минути.
Няма коментари