Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2017 18:34 - Пълнена питка със спанак
Автор: topolino Категория: Рецепти   
Прочетен: 971 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Необходими продукти за тестото:image25 грама прясна мая,1ч.л. захар,300 мл. топла вода,2ч.л.сол,1 цяло яйце +1 белтък,3 с.л. кисело мляко,2 с.л. зехтин,700 -800 грама брашно.
За зелената плънка:image300 грама спанак(може и замразен),1 -2 стръка пресен лук(може и праз),200 грама сирене и 2 сухи чушки предварително накиснати във вода.
Допълнително продукти за плънката:100 грама шпек салам,6 топени сиренца около 100 грама кашкавал настърган.
1 жълтък и семена за поръсване,още шпек пожелание за украса на питката.
Разтворете маята със захарта и топлата вода. Направете кладенче в брашното сипете солта,зехтина,яйцата,киселото мляко и маятаimage и замесете меко тесто. Оставете да втаса докато удвои обема си.image(става и в машина за хляб на програма месене и втасване,резултата е този).
Вземете тиган ,сложете 2 с.л. зехтин и задушете лукаimage. Добавете спакака измит и нарязанimage,задушете и него и прибавете сиренето и сухите чушки нарязани на дребно.image Когато се изпари водата плънката е готова.image (Ако е необходимо прибавете малко сол). Оставете да се охлади.
Вземете втасалото тестоimage и го разделете на 3 топки ,като едната е по -малка.image
Разточете едно от по-големите топчета на кръг и поставете в тава постлана с хартия за печене и намазана с малко олио,като кръга трябва да обхване хубаво стените.image Поставете половината от плънката и нарежете кубчета топено сирене,малко кашкавал и кръгчета саламimage. Разточете малката кора и я сложете върху плънката. Разпределете и останалите продуктиimage. Завийте навътре първата кора. Разточете и последната топка на по-голям кръг и покрийте питката ,като подмушнете крайщата и под първата кора.
Сложете купичка и направете разрези около нея във формата на слънце. imageНамажете с жълтък и поръсете със семена.image Във всеки разрез сложете парчета шпек салам.
Оставете да почине за около 15 минути. Печете в Незагрята фурна на 180 градуса до готовност.imageimageimageimageimageimage



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 279641
Постинги: 129
Коментари: 22
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031