Постинг
17.04.2017 00:28 -
Козунак със заквасена сметана
Рецептата за този невероятен козунак се приготвя в машина за хляб. Козунака е таситен с вкус и много конци,а с помощта на хлебопекарната спестявате много време и най-вече умора.Необходими продукти:4яйца(1 жълтък за намазване)200грама заквасена сметана,180 грама захар,60 грама масло+40 мл. олио,30 грама прясна мая,сока и кората на половин портокал +1/2 есенция цитрус,кората и сока на един лимон +есенция лимон,2 ванилии и 750-800 грама брашно. Разбийте яйцата и захарта с телена бъркалка. Добавете сметаната и маята и разбъркайте до еднородна смес.
Сложете повече от половината пресято брашно в контейнера на машината за сляб. Добавете яйчената смес ,соковете корите на лимона и портокала ,прибавете и есенциите. Пуснете да меси на основната програма за хляб. Прибавяйте по малко от брашното,до много меко,но не лепнещо тесто. Когато спре да меси спрете тази програма. Включете машината отново на програма за месене и втасване. Започнете да прибавяте разтопеното масло лъжица по лъжица. Слагате следващата след като е усвоена предходната. И така докато не свърши месенето(около 10 минути). Изк. И включете отново да меси и оставете този път да втаса.
Разделете втасалото тесто на 6 равни топчета.
Оформете с помощта на олио фитили широки като във всеки от тях сложите локум и кафява захар,или стафиди напоени в ром и кафява захар.
Сплетете козунаците и оставете да втасат . Да удвоят обема си.
Намажете козунаците с разбития жълтък с олио и прясно мляко по 1 с.л. Поръсете обилно със захар. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.
Покрийте с кърпа за кратко. Когато са напълно студени се завиват във фолио за свежо съхранение.
Сложете повече от половината пресято брашно в контейнера на машината за сляб. Добавете яйчената смес ,соковете корите на лимона и портокала ,прибавете и есенциите. Пуснете да меси на основната програма за хляб. Прибавяйте по малко от брашното,до много меко,но не лепнещо тесто. Когато спре да меси спрете тази програма. Включете машината отново на програма за месене и втасване. Започнете да прибавяте разтопеното масло лъжица по лъжица. Слагате следващата след като е усвоена предходната. И така докато не свърши месенето(около 10 минути). Изк. И включете отново да меси и оставете този път да втаса.
Разделете втасалото тесто на 6 равни топчета.
Оформете с помощта на олио фитили широки като във всеки от тях сложите локум и кафява захар,или стафиди напоени в ром и кафява захар.
Сплетете козунаците и оставете да втасат . Да удвоят обема си.
Намажете козунаците с разбития жълтък с олио и прясно мляко по 1 с.л. Поръсете обилно със захар. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.
Покрийте с кърпа за кратко. Когато са напълно студени се завиват във фолио за свежо съхранение.
Футболни прогнози / www.SoccerTips-365.c...
Реквием за любовта
Валери Станков: Уродливата версия на дем...
Реквием за любовта
Валери Станков: Уродливата версия на дем...
Няма коментари