Постинг
17.04.2017 10:22 -
Пълнено пиле с гъби
Необходими продукти:1пиле(1-1200 кг.),50 грама масло,2 с.л. прясно мляко,1 филия стар хляб,1 жълтък,250-300 грама пресни гъби,сол и черен пипер,1 ч.ч. топла вода.
Залейте накъсания хляб с прясното мляко и го разбъркайте много добре.
Запържете в част от маслото нарязаните на филийки гъби до готовност . Осолете.
В съд разбийте 1 с.л. масло и жълтъка до гладка смес. Добавете хляба. Разбъркайте и прибавете и готовите гъби и подправете с черен пипер на вкус.
Намажете пирете от вътре и от вън със сол. Напълнете със плънката и зашийте с конец.
В тигана сложете останалото масло и запечатете пилето от всички страни.
Преместете пилето в глинено гърне и го полейте с водата.
Печете на 190 градуса до готовност,като по време на печенето го поливате със сос.
Залейте накъсания хляб с прясното мляко и го разбъркайте много добре.
Запържете в част от маслото нарязаните на филийки гъби до готовност . Осолете.
В съд разбийте 1 с.л. масло и жълтъка до гладка смес. Добавете хляба. Разбъркайте и прибавете и готовите гъби и подправете с черен пипер на вкус.
Намажете пирете от вътре и от вън със сол. Напълнете със плънката и зашийте с конец.
В тигана сложете останалото масло и запечатете пилето от всички страни.
Преместете пилето в глинено гърне и го полейте с водата.
Печете на 190 градуса до готовност,като по време на печенето го поливате със сос.
Няма коментари