Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04 21:29 - Точена баница с коприва
Автор: topolino Категория: Рецепти   
Прочетен: 177 Коментари: 0 Гласове:
3



В сезона на копривата ,няма как са не си приготвим тази невероятна баница с домашно точени кори,или наричана  в някой региони още Копривник. Характерното за тази баница са малко по - дебелите точени кори.Необходими продукти:
За тестото:2 с.л. олио,1 с.л.оцет,щипка захар,1 ч.л. сол,250 мл. топла вода,10 грама прясна мая и 700- 800 грама брашно.
За плънката:400 грама сирене ,2 яйца,1 стрък пресен лук,и 500-600 грама коприва бланширана,сол и черен пипер на вкус.
За намазване 1 яйце разбито с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.
В купа пресейте брашното и направете кладенче в средата. Изсипете всички продукти и измесете меко и еластично тесто. Направете 7 топчета и ги поставете върху хартия. Наважете с олио топчетата и оставете да починат 10 минути.
В купа нарежете бланшираната и отцедена коприва . Прибавете яйцата и сиренето,нарязания на дребно лук и подправете по ваш вкус. Избъркайте много добре.
Разточете топчетата на кори като всяка кора напръсквате с топло олио и разпресеряте от плънката. 
Наредете корите в тава за печене ,постлана с хартия за печене,поръсете с олио и намажете с разбитото яйце.
 Печете в незагрята фурна на 180 градуса.,до готовност. Поръсете с малко вода и завийте с кърпа за кратко.



Гласувай:
3
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 57093
Постинги: 100
Коментари: 20
Гласове: 136
Архив
Календар
«  Май, 2017  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031