Постинг
23.04.2017 13:47 -
Палачинки с орехова плънка и какао-ромов сироп.
Като привърженик на семейните закуски,спретнах тези невероятно вкусни и ароматни палачинки по стара българска рецепта. И така за палачинките ще са ви необходими (6 броя):3 яйца,1 ч.ч .прясно мляко,70 грама брашно,щипка захар,щипка сол,масло за намазване на тигана.
За ореховия крем:200 грама смлени орехи,2 с.л. захар и 1ч.ч. прясно мляко.
За сиропа:2 с.л. какао,1 с.л. пудра захар,1 с.л. кристална захар,2 с.л. прясно мляко ,2 с.л. ром и 20 грама масло.
Яйцата се разбиват с брашното ,захартаи солта . Разреждат се с прясното мляко и се разбиват много добре до рядко тесто,което се оставя да престои 10 минути. Палачинките се изпържват от двете страни до зачервяване в нагорещен тиган намазан с масло.
Орехите се смесват със захарта,заливат се с горещото мляко и се варят няколко минути,докато се получи гъст крем.
Готовите палачинки се намазват с ореховия крем,сгъват се на четири и се нареждат в затоплена чиния.
Какаото се смесва със захарта и млякото и се сварява. Сваля се от огъня,разбърква се с маслото и рома.
Палачинките се заливат с какаовия сироп и се поднасят веднага.
За ореховия крем:200 грама смлени орехи,2 с.л. захар и 1ч.ч. прясно мляко.
За сиропа:2 с.л. какао,1 с.л. пудра захар,1 с.л. кристална захар,2 с.л. прясно мляко ,2 с.л. ром и 20 грама масло.
Яйцата се разбиват с брашното ,захартаи солта . Разреждат се с прясното мляко и се разбиват много добре до рядко тесто,което се оставя да престои 10 минути. Палачинките се изпържват от двете страни до зачервяване в нагорещен тиган намазан с масло.
Орехите се смесват със захарта,заливат се с горещото мляко и се варят няколко минути,докато се получи гъст крем.
Готовите палачинки се намазват с ореховия крем,сгъват се на четири и се нареждат в затоплена чиния.
Какаото се смесва със захарта и млякото и се сварява. Сваля се от огъня,разбърква се с маслото и рома.
Палачинките се заливат с какаовия сироп и се поднасят веднага.
Няма коментари