Постинг
26.04.2017 13:19 -
Домашен хляб
Необходими продукти:25 грама прясна мая,1 с.л. мед,1 ч.л. сол,180 мл. топла вода,70 мл. олио,180мл. кисело мляко на стайна температура,600-650 грама брашно(за много меко,но нелепнещо тесто).
Смесете всички течни съставки и разбийте добре. Започнете да прибавяте малко по малко до омесване на много меко,но нелептещо тесто. Оставете то да втаса.
Тестото се премесва и се поставя в тенджера с покрито с хартия за печене дъно. Оформеното на кръгла топка тесто се оставя са втаса отново.
Направете разрези с остър нож,поръсете с брашно и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Извадете от фурната,напръскайте със студена вода и завийте с кърпа.
Смесете всички течни съставки и разбийте добре. Започнете да прибавяте малко по малко до омесване на много меко,но нелептещо тесто. Оставете то да втаса.
Тестото се премесва и се поставя в тенджера с покрито с хартия за печене дъно. Оформеното на кръгла топка тесто се оставя са втаса отново.
Направете разрези с остър нож,поръсете с брашно и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Извадете от фурната,напръскайте със студена вода и завийте с кърпа.
Няма коментари