Постинг
04.05.2017 14:05 -
Тортата на баба
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 1548 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 04.05.2017 21:38
Прочетен: 1548 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 04.05.2017 21:38
Необходими продукти:
За един блат:1яйце,8 с.л. захар,5 с.л. кисело мляко,1ч.л. сода бикарбонат,9 с.л. брашно. Угасете содата с киселото мляко,добавете всички останали продукти и разбъркайте добре. Печете в тавичка,застлана с хартия за печене в предварително загрята на 160 градуса фурна до готовност. Оставете до се охладят добре. Направете 3 блата.
За крема:1 литър прясно мляко,3 яйца,1 ч.ч. захар,1ч.ч. брашно,50 грама масло и 1 ч.л. есенция ванилия+няколко капки есенция лимон. Разбийте яйцата с брашното ,като разреждате с прясно мляко до гъста палачинкова смес. Сложете на котлона да кипне прясното мляко и захарта. Добавете яйчената смес и бъркайте до сгъстяване. Прибавете маслото и продължете да бъркате до пълното усвояване на маслото. Добавете и есенциите.
За декорация:смлени орехи и шоколад,300-350 мл. прясно мляко за напояване на блатовете.
Вземете 1 блат ,напръскайте с прясно мляко,после крем(по желание банани),блат,крем и така до края. Измажете цялата торта с крем и поръсете със смлени орехи и шоколад. Оставете да почине минимум 4 часа в хладилник.
За един блат:1яйце,8 с.л. захар,5 с.л. кисело мляко,1ч.л. сода бикарбонат,9 с.л. брашно. Угасете содата с киселото мляко,добавете всички останали продукти и разбъркайте добре. Печете в тавичка,застлана с хартия за печене в предварително загрята на 160 градуса фурна до готовност. Оставете до се охладят добре. Направете 3 блата.
За крема:1 литър прясно мляко,3 яйца,1 ч.ч. захар,1ч.ч. брашно,50 грама масло и 1 ч.л. есенция ванилия+няколко капки есенция лимон. Разбийте яйцата с брашното ,като разреждате с прясно мляко до гъста палачинкова смес. Сложете на котлона да кипне прясното мляко и захарта. Добавете яйчената смес и бъркайте до сгъстяване. Прибавете маслото и продължете да бъркате до пълното усвояване на маслото. Добавете и есенциите.
За декорация:смлени орехи и шоколад,300-350 мл. прясно мляко за напояване на блатовете.
Вземете 1 блат ,напръскайте с прясно мляко,после крем(по желание банани),блат,крем и така до края. Измажете цялата торта с крем и поръсете със смлени орехи и шоколад. Оставете да почине минимум 4 часа в хладилник.
Няма коментари