Постинг
07.05.2017 13:49 -
Лазаня с песто
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 1345 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 07.05.2017 14:20
Прочетен: 1345 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 07.05.2017 14:20
Необходими продукти:500 грама готови кори за лазаня(в случая спаначени),150 грама пармезан,300 грама рикота,250 грама пресно босилеково песто, и бешамел.
Продукти за бешамела:100 грама масло,100 грама брашно ,1 литър прясно мляко,сол и индийско орехче на вкус. Стоплете прясното мляко.Запържете брашното в маслото до златисто. Започнете да разреждате с топлото прясно мляко. Сгъстете до смес с консистенцията на боза. Подправете .
Сглобяване на лазанята. Разбъркайте рикотата и пестото,подправете със сол. В тавичка сложете малко зехтин. Сложете малко от бешамела. Наредете ред кори,после от пестото с рикота и бешамел. Завършете с кори. Покрийте с бешамел и обилно поръсете с пармезан. Печете в загрята фурна на 200 градуса до златисто. Извадете от фурната и оставете да престои 10 минути преди сервиране.
Продукти за бешамела:100 грама масло,100 грама брашно ,1 литър прясно мляко,сол и индийско орехче на вкус. Стоплете прясното мляко.Запържете брашното в маслото до златисто. Започнете да разреждате с топлото прясно мляко. Сгъстете до смес с консистенцията на боза. Подправете .
Сглобяване на лазанята. Разбъркайте рикотата и пестото,подправете със сол. В тавичка сложете малко зехтин. Сложете малко от бешамела. Наредете ред кори,после от пестото с рикота и бешамел. Завършете с кори. Покрийте с бешамел и обилно поръсете с пармезан. Печете в загрята фурна на 200 градуса до златисто. Извадете от фурната и оставете да престои 10 минути преди сервиране.
Няма коментари