Постинг
16.05.2017 17:29 -
Артишок с бяло вино
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 737 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 16.05.2017 17:36
Прочетен: 737 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 16.05.2017 17:36
Необходими продукти:20 малки артишока(около 2 кг),1 лимон,1/2ч.л. майорана,1 ч.ч. бяло вино,1ч.ч. зеленчуков бульон,2-3 скилидки чесън,пресен магданоз,зехтин.
Почистете добре артишока. Полейте отгоре с лимоновия сок. Оставете да попие за 5 минути.
Сложете в дълбок тиган зехтин и нарязания чесън на ситно. Запържете за кратко. Добавете нарязаните на 4 артишоци. Добавете и подправките. Запържете за кратко. Започнете да добавяте по малко бяло вино,когато изври виното започнете да добавяте и зеленчуковия бульон. Когато изври и бульона подправете със сол и поднесете с пресен магданоз и чаша бяло вино.
Използвайте задължително ръкавици,артишока боядисва ръцете ви.
Това ястие не трябва да го готвите повече от 15 -20 минути.
Артишока трябва да остане хрупкав.
Почистете добре артишока. Полейте отгоре с лимоновия сок. Оставете да попие за 5 минути.
Сложете в дълбок тиган зехтин и нарязания чесън на ситно. Запържете за кратко. Добавете нарязаните на 4 артишоци. Добавете и подправките. Запържете за кратко. Започнете да добавяте по малко бяло вино,когато изври виното започнете да добавяте и зеленчуковия бульон. Когато изври и бульона подправете със сол и поднесете с пресен магданоз и чаша бяло вино.
Използвайте задължително ръкавици,артишока боядисва ръцете ви.
Това ястие не трябва да го готвите повече от 15 -20 минути.
Артишока трябва да остане хрупкав.
Няма коментари