Постинг
02.01.2018 11:29 -
Вита баница с готови кори и мая
Невероятно вкусна ,лека и въздушна вита баница с вкус и визия на домашно точена.
Необходими продукти:1 пакет готови фини кори за баница,300 грама сирене,1/2 кубче прясна мая за хляб(може и половин пакетче суха мая),1/2 пакетче бакпулвер, 50 мл. олио,4 с.л. кисело мляко,2 ч.ч. прясно мляко,4 яйца и 50 грама масло.
Смесете всички продукти без маслото. Разбийте много добре,трябва да се получи рядка смес.
Върху фолиото от корите поставете една кора и с помощта на четка намажете от сместа. Покрийте с друга кора. Намажете отново със смес и поръсете със сирене. Завийте кората. Навийте на руло и поставете в тавичка с хартия за печене. Направете всички кори по описания начин,редете в тавичката като застъпвате корите . Когато навиете и последната кора залейте със останалата ви смес цялата баница. Нарежете маслото на малки кубчета и поставете върху баницата. Оставете баницата да почине и втаса за около половин час.
Печете в предварително загрята фурна 200 градуса до готовност.
Необходими продукти:1 пакет готови фини кори за баница,300 грама сирене,1/2 кубче прясна мая за хляб(може и половин пакетче суха мая),1/2 пакетче бакпулвер, 50 мл. олио,4 с.л. кисело мляко,2 ч.ч. прясно мляко,4 яйца и 50 грама масло.
Смесете всички продукти без маслото. Разбийте много добре,трябва да се получи рядка смес.
Върху фолиото от корите поставете една кора и с помощта на четка намажете от сместа. Покрийте с друга кора. Намажете отново със смес и поръсете със сирене. Завийте кората. Навийте на руло и поставете в тавичка с хартия за печене. Направете всички кори по описания начин,редете в тавичката като застъпвате корите . Когато навиете и последната кора залейте със останалата ви смес цялата баница. Нарежете маслото на малки кубчета и поставете върху баницата. Оставете баницата да почине и втаса за около половин час.
Печете в предварително загрята фурна 200 градуса до готовност.
Няма коментари