Постинг
24.01.2017 18:23 -
Торта "Анна"
Тази торта е лека ,кремообразна и наситена с вкусове. Необходими са ви:
За блата:150 грама стрити на прах сухари се смесват с 300 грама стоплен течен шоколад. Разбъркайте много добре. Във форма за торта поставете хартия за печене и изсипете сместа. С помощта на лъжица притиснете блата много добре. Оставете да стегне в хладилник.
За крема:750 грама крема сирене,75 грама пудра захар,75 мл . прясно мляко,1с.л. лимонов сок,1 с.л. ванилова есензия,500 мл.подсладена сметана, 3пакетчета желатин.В купа разбийте охладената сметана на сняг. В друга купа смесете и разбийте всички останали продукти,прибавете разбитата сметана. Разделете на 3 равни части крема. В първия слой към сместа прибавете 2 с.л. течен шоколад,разбъркайте много добре и прибавете разтворения на водна баня желатин. Изсипете върху осноната. Оставете да престои 20 мин. в хладилника,във втория слой сложете 5с.л . Мармалад от червени плодове,разбъркайте и смесете с желатина,изсихете върху шокорадония слой. Отново в хладилника за 20 минути. Остана последния слой. Той е чист и ще трябва да добавите само желатина. Изсипете и последния слой и оставете да стегне добре за една нощ. Разтопете на водна баня един млечен шоколад със 50 грама масло. Полейте тортата с шоколада. След около час е готова за консумация.
Не използвайте готова глазура за торта.(желатина отблъсква глазурата,в случая аз допуснах тази грешка защото нямах достатъчно време,но в случай ,че решите добавете желатин)
. При сервиране може да поръсите с малко канела.
За блата:150 грама стрити на прах сухари се смесват с 300 грама стоплен течен шоколад. Разбъркайте много добре. Във форма за торта поставете хартия за печене и изсипете сместа. С помощта на лъжица притиснете блата много добре. Оставете да стегне в хладилник.
За крема:750 грама крема сирене,75 грама пудра захар,75 мл . прясно мляко,1с.л. лимонов сок,1 с.л. ванилова есензия,500 мл.подсладена сметана, 3пакетчета желатин.В купа разбийте охладената сметана на сняг. В друга купа смесете и разбийте всички останали продукти,прибавете разбитата сметана. Разделете на 3 равни части крема. В първия слой към сместа прибавете 2 с.л. течен шоколад,разбъркайте много добре и прибавете разтворения на водна баня желатин. Изсипете върху осноната. Оставете да престои 20 мин. в хладилника,във втория слой сложете 5с.л . Мармалад от червени плодове,разбъркайте и смесете с желатина,изсихете върху шокорадония слой. Отново в хладилника за 20 минути. Остана последния слой. Той е чист и ще трябва да добавите само желатина. Изсипете и последния слой и оставете да стегне добре за една нощ. Разтопете на водна баня един млечен шоколад със 50 грама масло. Полейте тортата с шоколада. След около час е готова за консумация.
Не използвайте готова глазура за торта.(желатина отблъсква глазурата,в случая аз допуснах тази грешка защото нямах достатъчно време,но в случай ,че решите добавете желатин)
. При сервиране може да поръсите с малко канела.
Няма коментари