Постинг
11.12.2016 22:26 -
Бобена мусака
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 2194 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 11.12.2016 22:27
Прочетен: 2194 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 11.12.2016 22:27
Това българско ястие е неописуемо вкусно,не се приготвя във всички райони на страната,всеки пробвал да го приготви го включва в менюто си.Не мога да не призная ,че е любимо ястие в моето семейство.Необходимите продукти са :1 голяма глава кромид лук,1 голям морков,1 зелена+1 червена чушка,250грама кайма,700 гр зрял сварен боб(или 3 кутийки),240 гр.домати(или 1 кутийка),сол,черен пипер и джоджен на вкус,300-350 гр нарендан кашкавал.Нарязваме на кубчета зеленчуците .Запържваме ги до омекване в няколко лъжици олио,добавяме каймата,запържваме и нея,накрая добавяме и боба,доматите и подправките.Доливаме 200 мл.топла вода.Печем във фурна на 200 градуса около 30-40 минути.Добавяме кашкавала и допичаме още 10-15 минути.Сервира се със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари
Търсене