Постинг
26.12.2016 13:35 -
Зелеви сарми
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 1218 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 27.12.2016 19:30
Прочетен: 1218 Коментари: 0 Гласове:
5
Последна промяна: 27.12.2016 19:30
Във всеки български дом се приготвят невероятните зелеви сарми. Всяка фамилия си има своя рецепта,сега ще споделя с всички вас и нашата рецепта за сарми,съхранена от поколения. Ето и необходимите продукти:1 голяма кисела зелка,2 стръка праз лук,2 ч.ч. ориз,червен и черен пипер,чубрица и сол на вкус. Нарежете на дребно лука и задушете в малко олио ,добавете ориза и запържете за кратко,колкото да станат прозрачни зрънцата ,добавете подправките и 1ч.ч. топла вода,задушете като бъркате непрекъснато докато ориза не поеме цялата вода. Оставете настрани. Раздерете зелката листо по листо,отстранете дебелата част на всяко листо. Големите листа разрежете на 2. Във всяко листо в единия край сложете от оризовата плънка и завийте добре и стегнато всяка сарма. На дъното на глинено гърне сипете малко олио и нарежете твърдите части от листата,и така наредете отгоре направените сармички,ноправете ги не много големи .И сега нашата малка тайна,когато първия пед сарми е готов напълнете предварително накиснати в топла вода сухи чушки. Втория ред са пълнените чушки,аромата от тях е невероятен. Трети ред отново сарми или докато не се свърши плънката. Покрийте сармите с цели зелеви листа и долейте 1 и 1/2ч.ч. топла вода,поставете капака та гърнето и за около 2 часа във фурната на 200 градуса.
Няма коментари