Постинг
06.03.2017 18:45 -
Ароматен хляб с домашно песто
Необходими продукти За тестото: 500 грама пресято брашно,3 яйца(един жълтък за намазване),200 мл. прясно мляко,1ч.л. сол,25 грама прясна мая,5-6с.л. зехтин и още брашно за доизмесване ако е необходимо.
За пестото:3-4 стръка копър,2 стръка целина,5-6 стръка магданоз,2-3 скилидки чесън,2-3 с.л. зехтин и половин ч.л. сол.
Разтворете маята в млякото. Към брашното добавете останалите продукти ,изсипете и маята и омесете месо и еластично тесто. Може да използвате робот или машина за хляб. В този случай тестото е измесено и втасало в хлебопекарна,на програма месене и втасване. Измесеното тесто в робот или на ръка покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.
За пестото:нарежете зелените подправки заедно с дръжките,добавете чесъна ,солта и зехтина и пасирайте на гъст сос.
Разточете тестото на правоъгълник с дебелина около 2 см. Намажете обилно с пестото. Завийте на руло и поставете в тава постлана с хартия. Направете разрези по тестото разрези на триъгълници ,но не режете докрай. Оставете да втаса отново . Намажете с разбития жълтък с една с.л. олио,по желание поръсете със семена. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
За пестото:3-4 стръка копър,2 стръка целина,5-6 стръка магданоз,2-3 скилидки чесън,2-3 с.л. зехтин и половин ч.л. сол.
Разтворете маята в млякото. Към брашното добавете останалите продукти ,изсипете и маята и омесете месо и еластично тесто. Може да използвате робот или машина за хляб. В този случай тестото е измесено и втасало в хлебопекарна,на програма месене и втасване. Измесеното тесто в робот или на ръка покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.
За пестото:нарежете зелените подправки заедно с дръжките,добавете чесъна ,солта и зехтина и пасирайте на гъст сос.
Разточете тестото на правоъгълник с дебелина около 2 см. Намажете обилно с пестото. Завийте на руло и поставете в тава постлана с хартия. Направете разрези по тестото разрези на триъгълници ,но не режете докрай. Оставете да втаса отново . Намажете с разбития жълтък с една с.л. олио,по желание поръсете със семена. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Ягоди. Как се прави разсад бързо и лесно...
СНИМКА НА ДЕНЯ
Квантовото дишане на пауза е един от най...
СНИМКА НА ДЕНЯ
Квантовото дишане на пауза е един от най...
Няма коментари